Ministerul Sănătăţii a decis. Şcolile cu personal nevaccinat rămân închise.

Ministerul Sănătăţii a decis. Şcolile cu personal nevaccinat rămân închise. Ministrul Educaţiei caută soluţii

Ministerul Sănătăţii a respins propunerea ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ca şcolile să se deschidă cu prezenţă fizică fără condiţia vaccinării a 60% din personal în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este sub 3 la 1.000 de locuitori.
Propunerea Ministerului Educaţiei a fost discutată în şedinţa de joi seară a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministerul Sănătăţii a decis. Şcolile cu personal nevaccinat rămân închise. Ministrul Educaţiei caută soluţii

Sorin Cîmpeanu susţine în continuare că trebuie identificată o măsură care să asigure şi protecţia sanitară, dar să asigure în acelaşi timp şi posibilitatea prezenţei fizice în şcoli.

”Am trimis Corpul de Control în toate judeţele, suntem la finalul primei săptămâni în care s-a verificat modul de adoptare a deciziei şi trebuie să identificăm acea măsură care să asigure şi protecţia sanitară, dar să asigure în acelaşi timp şi posibilitatea prezenţei fizice în şcoli.

Până când predarea online va putea fi făcută eficient, trebuie să ne concentrăm pe prezenţă fizică în şcoli pentru a înlătura neajunsurile educaţionale, dar şi din perspectiva tulburărilor socio-emoţionale de care sunt afectaţi foarte mulţi elevi. Acest punct necesită consens şi cu autorităţile sanitare. Ministerul Educaţiei a susţinut şi susţine importanţa prezenţei fizice în grădiniţe şi în şcoli, mai ales acolo unde rata de infectare este zero sau unde rata de infectare este mică”, a declarat Cîmpeanu la finalul întâlnirii PSD şi PNL pe tema educaţiei.

MEDIAFAX