Mobilier mizerabil la STARBUCKS COFFEE – PALAS Iași; firma și-a schimbat numele în 2015… Casa de marcat încă nu a aflat!

Vineri, 23 martie 2018, undeva spre ora 10. Ningea frumos… ca-n poveşti. Am fost invitat la o cafea. Am intrat, cred că pentru a treia oară în viaţă, în Palas Mall – Iaşi. Nu agreez investiţiile lui Iulian Dascălu pentru că mi-a făcut o plângere penală în urmă cu vreo 10 ani. A luat-o “în freză” (aviz lui A.P), că a fost NUP la reclamaţia respectivă, dar aşa am rămas eu cu fixaţia că nu trebuie să dau bani la crâşmele şi magazinele din Palas sau din Iulius Mall.

Şi am intrat în Palas Mall. Undeva în stânga (intrarea dinspre Palatul Culturii) există o aşa-zisă cafenea STARBUCKS. Am ajuns acolo, urma să ne aşezăm la o masă (eram două persoane). Prima intenţie a fost să alegem o masă mai retrasă, unde erau două fotolii cu tapiţerie din piele(artificială, bănuiesc). Am rămas şocat. E vorba de fotoliile din imaginile de mai josROASE şi MIZERABILE.

Prima reacţie a fost: mai dăi în… colo cu STARBUCKS-ul lor, că mai sunt şi alte cafenele în marea investiţie a lui Dascălu. Dar apucăturile de jurnalist m-au determinat să rămân în acea “extraordinară” cafenea, unde există şi fotolii cu tapiţerie textilă… care se aseamănă foarte mult cu scaunele din tramvaiele sau autobuzele aduse din Germania. Desigur, după ce nemţii le-au utilizat vreo 15-20 de ani. Mai exact, acele fotolii par îmbâcsite de praf şi mizerie.

PRECIZARE: veioza din imagine e tot din peisaj, adică din ambientul oferit clienţilor.

Am băut cafeaua, am făcut pozele. Apropo: cafeaua e undeva la 3 euronu e o chestie socială, care să justifice fotoliile mizerabile.

Am luat şi bonul (defect profesional), iar pe acesta scrie SC MARINOPOULOS COMPANY III SRL (CUI: 20119287).

Am căutat să văd cine e această societate şi cât de rău o duce… din moment ce oferă clienţilor un mobilier “second hand”.

Prima surpriză: societatea nu se mai numeşte MARINOPOULOS COMPANY III SRL din iunie 2015. PE BUNE! Din iunie 2015, societatea se numeşte AMREST COFFEE SRL. Au trecut aproape 3 ani de atunci şi casa de marcat de la STARBUCKS COFFEE Palas Iaşi emite bonuri (teoretic fiscale) în numele MARINOPOULOS COMPANY III SRL. Chiar mă simt îndreptăţit să cred că aceste bonuri – pretins fiscale – nu sunt fiscalizate.

A doua surpriză: AMREST COFFEE SRL a obţinut în 2016 un profit net de 12.072.887 lei, adică aproape 2,5 milioane de euroŞi din amarul ăsta de bani nu s-a îndurat să cumpere nişte mobilier decent pentru cafeneaua din Palas Iaşi?!

După umila mea părere, cei care reprezintă Palas Mall Iaşi ar trebui să treacă pe la clienţii de la care percepe chirii de mii de euro pe lună şi să-i întrebe cu ce probleme se confruntă… dar şi să le atragă atenţia dacă ceva nu este în regulă. Se pare că nu se întâmplă aşa, cel puţin în cazul cafenelei STARBUCKS COFFEE.

……….

Mi-a plăcut în Palas Mall, deşi nu am fost decât la intrare şi până la budă – unde era mai curat decât la cafenea – şi mi-am propus ca în concediu să vizitez tot complexul comercial… convins fiind că voi găsi multe alte subiecte de presă!