SEOUL, SOUTH KOREA - JANUARY 18: Press members demand for a statement from Samsung vice Chairman Lee Jae-yong out of the Seoul Central District Court after the hearing on his arrest warrant in Seoul, South Korea on January 18, 2017. Kim Jong Hyun / Anadolu Agency

O instanţă de apel din Coreea de Sud a hotărât să-l elibereze pe Lee Jae-Yong, moştenitorul grupului Samsung, găsit vinovat de corupţie, modificându-i sentinţa în închisoare cu suspendare, informează site-ul postului BBC News online.

Cel mai probabil Curtea Supremă de la Seul va depune un apel împotriva deciziei.

Lee Jae-Yong, vicepreşedinte al Samsung Electronics, a fost condamnat anul trecut la cinci ani de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani în urma unui scandal care a provocat destituirea preşedintelui sud-coreean Park Geun-hye.

Lee şi alţi patru oficiali ai companiei Samsung au fost acuzaţi şi găsiţi vinovaţi că ar fi donat sume mari de bani unei apropiate a preşedintelui destituit al Coreei de Sud în schimbul unor favoruri şi al sprijinului guvernamental pentru un acord de fuziune între două subsidiare ale companiei.

Scandalul a relevat legăturile ascunse între marile dinastii de business şi clasa politică sud-coreeană.

Lee Jae-Yong, în vârstă de 49 de ani, a preluat conducerea Samsung după ce tatăl său a fost forţat să se retragă în urma unui atac de cord suferit în anul 2014.