Fostul premier Victor Ponta ii solicita Vioricai Dancila sa nu mai meaga in vizite oficiale in strainatate pentru ca se pune in „situatii umilitoare”.

„Cred încă în bunul simț al doamnei Dăncilă și cred că este o victimă a manipulării și paranoiei unui om care o șantajează cu faptul că a sprijinit-o până acum în diverse funcții politice”, a firma Ponta.

„Fac un apel la ‘responsabilitatea’ Doamnei Dăncilă și o rog cu toată buna credința: nu mai mergeți (o perioada măcar) în vizite în străinătate!!!

Un prim ministru are suficient de multa treaba în țară / un prim ministru merge in vizite externe doar dacă este bine pregătit, dacă are obiective concrete și vine cu rezultate concrete ( nu ca sa se facă turism pe banii Guvernului, poze cu personalități si nici shopping cu consilierele) / un prim ministru care nu stăpânește suficient de bine o limba străină nu vorbește altfel decât având alături un translator profesionist.

Am mers in multe vizite externe și am participat la multe evenimente internaționale / am dat interviuri live la cele mai mari posturi de televiziune din lume cu jurnaliști agresivi pe teme extrem de dificile – deși am fost pregătit ani de zile înainte de ocuparea functiei pentru aceste momente tot le-am considerat extrem dificile ! Când nu ești pregătit pentru ceva trebuie sa ai mintea necesara sa eviți!

In intalnirile mele internationale multi interlocutori isi aminteau cu cu placere de Adrian Nastase sau Calin Popescu Tariceanu si ma simteam mandru de acest lucru ( Emil Boc a avut acel bun simt apreciabil de a se limita la activitatea pe plan intern)

Atunci cand Doamna Dancila este pusa in situatii umilitoare pe plan international nu imi vin sa rad deloc – pur si simplu ma rusinez si imi pare rau.

Cred inca in bunul simt al doamnei Dancila si cred ca este o victima a manipularii si paranoiei unui om care o santajeaza cu faptul ca a sprijinit-o pana acum in diverse functii politice / vreau binele Romaniei prin pastrarea prestigiului functiei de Prim Ministru – asa ca o rog sa nu mai asculte de consilieri stupizi, lacomi si egoisti si sa isi desfasoare activitatea in Romania lasand relatiile externe in sarcina Ministrului Teodor Melescanu (care poate face acest lucru foarte bine)!

Sper să înțeleagă acest apel și să evite în viitor să mai fie ținta de bășcălie a întregii țări – pentru binele sau și al nostru”, a scris Ponta pe Facebook.

Autor: IOANA HURDEA