Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu o delegație a companiei Ford condusă de vicepreședintele Andrew McCall, întrevedere ce face parte din dialogul constant dintre Guvern și reprezentanții mediului de afaceri.
„România este un mediu cu oportunități de noi investiții și de dezvoltare a proiectelor în derulare. Guvernul dorește o colaborare cât mai bună și continuă cu mediul de afaceri în vederea dezvoltării unei economii sustenabile” a afirmat șeful Executivului.
Primul-ministru a menționat că infrastructura este una dintre cele trei priorități, iar Guvernul se axează asupra accelerării proiectelor de infrastructură rutieră. ”Suntem conștienți de faptul că dezvoltarea infrastructurii este benefică nu doar pentru o investiție anume, ci și pentru dezvoltarea României”, a adăugat premierul Mihai Tudose.
În cadrul întâlnirii, vicepreședintele Andrew McCall a prezentat stadiul de dezvoltare al investiției Ford, precum și proiectele de perspectivă ale companiei pentru uzina de la Craiova. ”Ford își păstrează angajamentul de a căuta oportunități pentru a construi și alte produse la Craiova și pentru a utiliza mai bine capacitatea de producție a fabricii noastre. Este foarte important să lucrăm împreună cu Guvernul României pentru a ne asigura că fabrica din Craiova rămâne competitivă la nivel global pe măsură ce avansăm cu planurile noastre din România”, a afirmat vicepreședintele Ford Europa, Andrew McCall.
La întâlnire au mai participat, din partea Guvernului, secretarul de stat Florin Vodiță și consilierul de stat Gabriel Andronache.