‘Intenţionez să merg în Parkland, să mă întâlnesc cu familiile şi cu autorităţile locale, şi să coordonez răspunsul federal’, a anunţat preşedintele american.

Donald Trump, care a afirmat că se adresează unei ‘naţiuni care suferă’, nu a pronunţat niciun un moment cuvântul ‘armă de foc’ în scurta sa alocuţiune, însă a promis că administraţia sa va depune eforturi pentru a îmbunătăţi siguranţa în şcoli şi pentru a aborda ‘problema dificilă a bolilor mintale’. Atacatorul a folosit o puşcă semiautomată AR-15 în timpul atacului de miercuri de la liceul Marjory Stoneman Douglas.

‘Trebuie să lucrăm împreună pentru a crea o cultură în ţara noastră care îmbrăţişează demnitatea vieţii şi care creează legături umane adânci şi semnificative’, a declarat Donald Trump la Casa Albă.

‘Dacă aveţi nevoie de ajutor, adresaţi-vă unui profesor, unui membru al familiei, unui ofiţer de poliţie sau unui lider religios. Răspundeţi la ură cu iubire, răspundeţi cruzimii cu bunătate’, a mai spus Trump în alocuţiunea sa, după ce în cursul dimineţii el a pus atacul armat din Florida pe seama unui ‘dezechilibrat’.

‘Nu este suficient să acţionezi pentru a avea impresia că schimbi lucrurile, trebuie să le schimbi’, a mai spus el.AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Moise, editor: Mihaela Toth, editor online: Irina Giurgiu)