Anunț supriză făcut vineri. Premierul Viorica Dăncilă participă, vineri seara, la recepția oferită de președintele Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naționale a României, care va avea loc la Palatul Cotroceni. Informația apare în agenda oficială a premierului, publicată vineri de Guvern.

”18.00 – Participare la recepția oferită cu prilejul Zilei Naționale a României”, apare în agenda oficială a premierului, publicată în cursul zilei de vineri.

Participarea lui Dăncilă este surprinzătoare în contextul în care ceilalți doi lideri ai coaliției – Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu – au refuzat să dea curs invitației de la Cotroceni.

Astfel, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat marți că nu va participa la recepţia oferită de Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Naționale a României, care va avea loc la Palatul Cotroceni.

”Nu l-am stabilit (programul pentru 1 Decembrie – n.r.), dar la recepție vă spun clar că nu merg”, a declarat  Tăriceanu.

Nici președintele PSD, Liviu Dragnea, nu participă la recepţia oferită cu prilejul Zilei Naționale a României.

”Eu nu”, a spus luni Liviu Dragnea, întrebat dacă va participa la recepţia de 1 Decembrie care va avea loc la Palatul Cotroceni.

Ulterior, Dragnea a anunțat joi că nu participă la niciun eveniment prilejuit de Ziua Națională, motivând că medicul i-a recomandat să nu stea în frig.