Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, miercuri, că ALDE va aduce la mitingul organizat de PSD sâmbătă seara aproximativ 20.000 de oameni, afirmând că județele aflate la cel mult 250 de kilometri distanță față de București vor avea o normă mai mare de oameni, în timp ce județele mai îndepărtate vor avea o normă mai mică. De asemenea, Tăriceanu a spus că zona București – Ilfov are obligații mult mai mari și trebuie să aducă în jur de 4.000 de persoane la miting.

“Am programat să aducem din toate judeţele din ţară, în funcţie de distanţa la care se situează judeţele de Bucureşti. Cele până în 250 de kilometri vor avea o normă mai mare, cele între 250-500 de kilometri o normă ceva mai mică şi cele peste 500 de kilometri vor aduce, probabil, un număr redus, la nivel de 100 de persoane. Bucureştiul şi Ilfovul au obligaţii mult mai mari, care se cifrează în jurul cifrei de 4.000. Per total, scontăm aproximativ 20.000 de persoane să vină”, a anunţat liderul ALDE.

Mitingul organizat de PSD va avea loc în 9 iunie de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei, şi va avea ca temă apărarea democrației şi a statului de drept, a afirmat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, liderul partidului, Liviu Dragnea.

Autor: Sebastian Rotaru