Vizita Papei Francisc în România va fi amânată sau interzisă?

La invitația autorităților Statului Român și a conducerii Bisericii Catolice din România, Papa Francisc a acceptat să facă o vizită apostolică în țara noastră, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Programul oficial al vizitei Papei Francisc în România include mai multe întâlniri la București, cu Președintele Klaus Werner Iohannis, Primul-ministru Viorica-Vasilica Dăncilă, Prea Fericitul Patriarh Daniel și Sinodul Bisericii Ortodoxe Române, precum și cu conducătorii Bisericii Catolice. Papa Francisc va vizita „Catedrala Națională” și a pregătit o donație mai mare decât suma de 100.000 de dolari pe care a donat-o Papa Ioan Paul al II-lea, în timpul vizitei sale în România natală, în perioada 7-9 mai 1999, când a vorbit numai în Limba Română, urmașa Limbii Primordiale a Poporului Get din „Grădina Maicii Domnului”, din Geția Edenică. Papa Francisc se va deplasa apoi la Iași, Blaj și într-un cartier al Municipiului Miercurea-Ciuc (județul Harghita), numit Șumuleu-Ciuc, unde se află o Mănăstire Franciscană și o statuie mare reprezentând-o pe Maica Domnului. Programul neoficial, stabilit în mare secret cu autoritățile de la Budapesta și acceptat de Vatican, prevede că Papa Francisc va fi întâmpinat pe teritoriul României, la Miercurea-Ciuc, municipiu de reședință al județului Harghita, numai  de către Premierul Ungariei, antiromânul Viktor Orban, de miniștrii și numeroși parlamentari din Parlamentul de la Budapesta, iar Cuvântarea Papei va fi tradusă numai în limba maghiară. Papa Francisc a acceptat, în complicitate cu autoritățile șovine, extremiste și antiromânești de la Budapesta, ca la Miercurea-Ciuc să fie interzisă folosirea Limbii Române, limba oficială a țării noastre, precum și Drapelul Național al României, moștenit de la Poporul Primordial al Geților. Papa Francisc a fost de acord ca la adunarea ecumenică de la Miercurea-Ciuc să fie arborate numai drapele ale Ungariei, steaguri cu stema Ungariei mari și steagul ilegal al așa-zisul  „ținutului secuiesc”, care nu are în fapt niciun secui. Același Papă știe că în România nu există oficial minoritatea secuilor.

Papa Francisc a fost informat și cunoaște foarte bine acțiunile Ungariei și iredentismului maghiar, din ultima sută de ani, împotriva integrității teritoriale a României și pentru anexarea Ardealului la Ungaria mare. Din arhivele Vaticanului, Papa Francisc cunoaște Adevărul că Ardealul a fost Vatra de formare a Poporului Primordial Get, Primul Popor Creștin din lume care a avut Religia Crucii, cu cel puțin 6.000 de ani înainte de Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, așa cum confirmă „Gânditorul de la Hamangia” și soția sa, precum și miile de dovezi arheologice de pe teritoriul României Mari, al Sfintei Geții.

Același Papă Francisc știe că în fruntea acțiunilor antiromânești ale Ungariei și iredentismului maghiar s-au aflat, mai ales în ultimii 100 de ani, toate bisericile catolice maghiare și preoții lor de pe teritoriul României. Suveranul Pontif cunoaște că toți etnicii maghiari din România au dobândit, în ultimii ani, cetățenia Ungariei și au jurat credință acestei țări.

În acest context, este evident că prin vizita sa la Miercurea-Ciuc și colaborarea cu autoritățile de la Budapesta, Papa Francisc atentează la integritatea teritorială a României, sfidează Limba Română, Drapelul Național al țării noastre și Poporul Român! De asemenea, vizita programată a Papei Francisc la Miercurea-Ciuc și întâmpinarea sa de către Primul-ministru al Ungariei, cu însemnele statului ungar, riscă să declanșeze un uriaș conflict interetnic maghiaro-român, inclusiv cu participarea unităților paramilitare maghiare. Este evident că, Papa Francisc și-a propus în programul vizitei sale în România și, mai ales, în Ardeal să semene ură și dezbinare între unguri și români, între catolici și ortodocși.

Pe cale de consecință, în legătură cu vizita Papei Francisc în România, din acest an, autoritățile Statului Român au șansa să aleagă între următoarele variante:

1.Să dispună amânarea ei până după alegerile prezidențiale și parlamentare din România, din anii 2019 și 2020.

2. Să modifice programul vizitei Suveranului Pontif și să elimine deplasarea sa la Miercurea-Ciuc, la Mănăstirea din Șumuleu-Ciuc.

3. Să interzică vizita Papei Francisc în România până după ce acesta va recunoaște public Adevărul în legătură cu implicarea sa în susținerea pretențiilor teritoriale ale Ungariei asupra României.

Având în vedere pericolul pe care îl reprezintă vizita Papei Francisc pentru Poporul Român și pentru integritatea teritoarială a țării noastre este obligatoriu ca Președintele României, Primul-ministru, Parlamentul, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Greco-Catolică, Serviciile Secrete din România, partidele politice, Uniunea „Vatra Românească”, forurile, asociațiile și ligile cultural-patriotice, precum și candidații pentru viitorul Parlament European  și cei pentru funcția de Președinte al României să-și exprime poziția publică și mai ales, să treacă la acțiune pentru a ne apăra Neamul, Biserica și Țara.

                                                                                                  Dr. Gheorghe FUNAR

                                                                                     Cluj-Napoca, 3 februarie 2019