Vorbe de fumoar – Planul pentru Kovesi

* Foarte interesant scenariul care circula in aceste zile in legatura cu soarta sefei DNA Laura Kovesi. Cica Lulutei i s-ar fi pregatit un post chiar la Palatul Cotroceni. Mai exact de consilier prezidential, dupa cum sustine jurnalistul Dan Andronic. Asadar, Kovesi ar urma sa ii ia locul Siminei Tanasescu, care tocmai ce si-a depus demisia ca urmare a scandalului iscat dupa discutia pe care a avut-o cu judecatorul CCR Petre Lazaroiu. Kovesi la Palatul Cotroceni este insa a treia varianta. In prima faza s-a dorit intimidarea si convingerea judecatorului Petre Lazaroiu sa faca un pas inapoi, astfel incat in locul sau presedintele Iohannis sa o numeasca pe Laura Kovesi. Esuat fiind acest plan, s-a trecut la pasul doi, care a constat in incercarea de a o convinge pe Livia Stanciu sa demisioneze din CCR, astfel incat locul ei sa fie luat de Kovesi. Cum partenerea de nadejde a fost greu de urnit, s-a ajuns la ultima solutia, aceea ca Laura Kovesi sa fie numita consilier prezidential. O functie care insa nu ii va acorda imunitate si nici nu o va scapa de dosarele penale, asa cum s-ar fi intamplat daca ar fi fost numita la CCR.

* Foarte bun comentariul facut de jurnalista Sorina Matei dupa condamnarea presedintelui PSD Liviu Dragnea. Intr-o postare pe Facebook, Sorina Matei surprinde excelent ipocriza si dublul limbaj al #rezistentilor si al propagandistilor aflati in slujba Statului Paralel:

Pana acum au injurat Curtea Suprema si completul ca l-au achitat pe C.P.Tariceanu, acolo nefiind nicio proba. Nada. Atunci Curtea era pesedista, predata, acaparata.

Acum Curtea nu mai e predata, nici acaparata, fiind vorba de acelasi complet, acum e buna ca l-a condamnat pe Livache.

Ei nu inteleg ca dosarele-s pe probe nu pe propaganda. Spete diferite, situatii diferite, probatorii diferite, aprecieri diferite.

Fix asa au facut si cu CCR. Cand CCR a dat decizie pe Dragnea si pe Belina, Dragnea neputand fi premier din cauza CCR nu a altcuiva, in urma unui dosar al referendumului, pe care nu l-a inceput si nici nu l-a facut Kovesi, doar s-a mandrit/negociat cu el, CCR era buna. Cand aceeasi Curte a dat decizie pe conflicul pe Kovesi, o alta speta cu totul diferita, CCR e pesedista. Ca nah, e vorba de Kovesi. Caii verzi pe pereti ai propagandei. La ei legile, institutiile si Constitutia sunt pe persoana fizica”.