Carierele politice pot fi făcute și pierdute, în timp ce președintele Donald Trump, republicanii și democrații se învinovățesc, în timp ce guvernul se îndreaptă spre un termen limită de închidere la miezul nopții.
Însă, în timp ce Washingtonul se fixează pe mizele partizane ale dramei de finanțare, adevăratele victime ale celei mai recente crize a disfuncției guvernamentale sunt neputincioase să-și influențeze soarta și nu pot privi decât în ​​panica și frica.
Faptul că politicienii de la Washington nu înțeleg consecințele umane ale întârzierii și inabilității lor de a face compromisuri. Ei nu știu cum să o facă într-o epocă de polarizare profundă și când soluția bunăvoinței și soluțiile bipartizane dintre părți a dispărut de mult.

Confruntări dramatice ca aceasta s-a dovedit a fi singura modalitate prin care un Congres polarizat într-o țară profund divizată, care nu are un consens politic dominant, își poate face efectiv munca, în momentele în care costul inacțiunii devine mai mare decât legislatorii de prețuri pentru a lua voturi dificile.
De data aceasta, cel puțin 700.000 de persoane au fost aduse în SUA ilegal  și copii care își primesc îngrijirea medicală printr-un program de asigurare de lungă durată, care a fost târât în ​​crossfire, deoarece Congresul nu reușește să-și îndeplinească funcția de bază.